WasaE

Världen är stor för någon som är liten!

25/11-14

Kategori: Elmer, Huset/Villan

 
Ojojoj..
Satt igår och ladda över bilder från mobilen till datorn och ser på bilderna hur Elmer har vuxit!!
Jag är ju med honom 24-7 och märker inte om han blivit större förutom på kläderna då förstås.
Kolla denna härliga glada prick vad han vuxit !
Bild tagen 27/8-14
Bild tagen 6/11-14
 
Bild tagen den 27/8-14
Bild tagen den 24/11-14
 
Jösses vad han blitt stor!!
Iofs kom precis hem från BVC där vi vägde och mätte Elmer.
Nu är han 65,3cm lång och väger 7,1kg!!!
(3månader och 8dagar gammal)
Då förstår jag varför stl 62 sitter tajt på honom.
Vi har just nu stl 3 Libero på blöjor men funderar och har köpt hem ett paket stl 4 för att se om de sitter bättre. 3:orna börjar kännas små samt att de läcker ibland. Men stl 3 på Libero är 4-9kg och stl 4 motsvarar 7-14kg.
Vi får som sagt testa och se vad som funkar bäst på vår bebis.
På BVC fick Elmer även sina första vaccin sprutor (3månaders)
Han tyckte inte om det kan jag säga, men vem tycker om att bli stucken?
Två sprutor en i varsitt lår samtidigt. Men det är för barnets skull, istället för att få en spruta i taget och dra ut på det onda, tar de båda samtidigt så det går över fortare!
 
Jag ammar fortfarande helt, och nu senaste dagarna har jag testat utan amningsnappen och Elmer är riktigt duktig måste jag säga att äta utan den. Han får ett bra grepp och äter på bra. Får se om jag kan ta bort den helt på dagarna iaf, nätterna är det skönt att ha den för att det ska bli så smidigt som möjligt för både honom och mig. 
 
Idag blir det att fortsätta att packa, på torsdag kommer våra köpare hit till lägenheten och ska mäta nått inför deras renovering. Vi diskuterar om de ska få lägenhetsnycklarna redan den 15/12-14 så då sa J att vi ska vara helt ute ur lägenheten nästa helg. Alltså den 6-7/12.
Så ner med allt, lägga i en högre växel och bara packa ner. Jag har nästan packat allt i sovrummet samt köket och vardagsrummet. Men finns mer som ska ner, Evelina har börjat smått men eftersom allt man packar ner är roligt att leka med åker det upp igen ur lådorna.
Jag har även tömt våra garderober i hallen så det är tomt där med.
Men när man tömmer allt och packar i kartonger så blir det automatiskt att det står kartonger ÖVERALLT!
Jaja, blir spännande detta, får se vart vi bor en månad eller två. Vi kan ju inte bo i huset just nu eftersom det är renovering av hela övervåniningen. Vi kommer stänga av elen, vattnet samt att vi inte kommer ha tillgång till toa, dusch eller liknande. Vi kommer inte ens att ha ett kök att kunna laga mat i så ja, vi får tränga oss in hos någon eller några under just denna tid. Kan inte bo där med två små barn.
 
Vi håller tummarna att hantverkarna kommer igång och jobba inom en vecka, de ska ju riva allt, det blir nästintill rent hus! Allt ska ut och nytt, fräsch ska in!
 
Jag längtar till huset, Evelina älskar huset och Elmer kommer kunna sova utomhus i vagnen om dagarna istället för att vara instängda i lägenheten <3
 
Nähe, Elmer sover fortfarande, och tror han kommer göra det nästan hela dagen efter hans spruta. Helt slut blev han samt att jag köpte hem suppar (alvedon) om han får feber så ska han få det. Allt för att undvika feberkramper. Jag är inställd på att Elmer kommer ha det oxå eftersom Evelina hade det. Det ÄR hemskt!
 
Näehe... dags att packa mera.
 
Ha en fortsatt solig dag.
 
HEJ