WasaE

Världen är stor för någon som är liten!

28/8-14

Kategori: Allmänt

 
Hej!!
 
Tiden flyger fram!
 
Den 17 augusti 2014 föddes våran son och Evelinas lillebror
 
ELMER
 
 
Allt med förlossning gick hur bra som helst.
Sent den 16/8 börjar jag få kraftiga mensvärkar som jag måste andas mig igenom sen åkte vi in till förlossningen 02.30 (Evelina har vi lämnat hemma hos farfar) väl inne blir jag undersök och är då öppen 4cm.
Sen går det fort, jobbar på med andningen och tar endast lustgasen. Efter drygt 3 timmar 05.55 kommer vår älskade son ut och fyller rummet med kärlek!
Väl där ser barnmorskorna att liten är skakig och har en temp på 35grader.
De tar ett test på hans blodsocker som visar sig vara väldigt lågt, 1,4.
Vi blir inlagda på neonatalavdelningen (69:an) för överbevakning samt att de sätter in en sond i litens näsa ner till magsäcken för att få i honom mat. Detta hjälper tyvärr inte bara så de beslutar att sätta in ett sockerdropp genom en kanyl. Dock är inte kanylen kompis med liten så den läcker fel och vätskan samlas i hans ben/fötter så de sväller upp som ballonger.
Sondmatningen ska ske varannan timme dygnet runt så blir inte så mycket sömn.
Och eftersom vi har två barn så får Jonas lov att åka hem för att ta hand om Evelina och jag blir ensam med Elmer hela nätter och nästan hela dagar. Jonas försökte att komma upp en gång per dag. Men blir mycket puzzlande då Evelina inte får komma in på 69:an.
Min lilla bebis var iaf störst där och då.. de flesta andra var tvillingpar och ett par var födda redan i vecka 23 och de hade varit inlagda i över 2månader!! Usch så hemskt!
 
Vi låg där tack och lov bara drygt en vecka och det tyckte vi var lång tid!!
Vi fick permis och åka hem på lördagen den 23/8. Men vi skulle tillbaka på måndagen för en sista koll och förhoppningsvis blir vi utskrivna då.
Måndagen kom vi var lite små nervösa men allt gick toppen och liten hade gått upp i vikt så vi blev utskrivna!
 
Vi fick råd av barnläkaren att avvakta lite med att träffa alla samt att inte åka och storhandla med honom.
Barnläkaren tyckte att vi speciellt skulle passa oss för andra barn både små och stora, just pga sjukdomar nu när alla börjat skolan/dagis igen och då blir det ännu mer smittor.
Så ni som vill träffa oss får inte vara förkylda, snoriga eller hostiga, detta för att inte riskera att vår son åker på nått mer nu när han precis fått komma hem.
Öppna förskolan finns inte en tanke på att gå till!
 
Annars har jag en stolt storasyster här hemma som ska vara med och hjälpa till med allt <3
Dock börjar hon nu att tjata om att hon vill till dagis och sina kompisar men tyvärr kommer hon inte få gå tillbaka dit först i slutet av september!
 
Nä vi får avrunda lite och jag ber om ursäkt om det är mycket fel i texten.. har skrivit med en hand och samtidigt ammat!
Denna bild får avsluta
Syskonen<3
 
 
Hejhej