WasaE

Världen är stor för någon som är liten!

Till er mina arbetskamrater som troget läser min "döda" blogg =)

Kategori: Allmänt

Haha.

Detta inlägg görs bara för er, för att förhöja er trista tillvaro just för stunden eftersom ni har tid över till att kika in på min övergivna blogg. HAHA (Tur att ni tror på mig att jag kommer börja komma igång med skrivandet igen)

 

Jag tänkte jag skulle bjuda på lite härliga bilder på våra "familj-medlemar"

 

Låt oss börja med vår älskade och saknade vän, Börje <3 Han är en skäggagam och han äter insekter, kryp samt även sallad. Han bodde hos oss i drygt 8månader innan vi besluta oss för att sälja honom till Skiljebo skolans tropicarium. Han var en underbar ödla med väldigt bra psyke och väldigt matglad som ömsa och sket som han skulle. Vi (jag och Jonas) har däremot fått väldigt bra kontakt med Totte som är vaktmästare på Skiljebo skolan och därmed får vi möjlighet till att komma och besöka vår älskade vän som vi även får hålla och mysa med en stund.

 
Vår andra vän är Chilli <3 Chilli är en dabbagam och äter endast grönsaker, frukt, bär samt olika typer av fröer. Han räddade Jonas från ett hem som han besökte vid jobb. Chilli hade det så pass dåligt att han var näst intill döende. Men efter att han fick komma hem till oss har han fått ny gnista i livet och lever toppen och mår bra. Men han psyke är inte bra, och hans klor/tår är inte heller på topp. Översta bilden visar hur han ser ut nu, färg och fin, medans den andra bilden är från de första dagarna vi hade fått honom, svart/ mörk i färgerna.
 
 
Mums med ärtor tycker Chilli
 
Våra nästa medlemar i familjen blev Ruby och Link <3 Även dem är skäggagamer precis som Börje som även han syns i bilden längst till höger. Link är längst till vänster och Ruby är i mitten. Dessa två kommer tyvärr även dem från ett väldigt dåligt hem där dem levde så gott som i sin egen skit. Båda var skygga och Link kunde bitas till en början, innan Jonas visa tydligt för honom genom att plocka med honom dagligen att vi var ofarliga. Det är Ruby som vi tyvärr haft problem med att hon var kraftigt sjuk när vi fick henne och åkte flera gånger till veterinärer som sa att hon var frisk, tills vi tog henne till Roslagstull i Stockholm där det fanns en speciallist på reptiler, Gunnel. Hon tar prover genom både blod och avföring som visar på att Ruby är kraftigt sjuk och ska få penecilin i minst 3 veckor som sedan förlängs till 6 veckor!
Idag är Ruby piggare och frisk, äter som hon ska och kommer ut och springer runt några varv innan hon lägger sig och tar de lugnt igen.
 
 
 
Ruby vid en helkropps ömsning, som var väldigt jobbig eftersom hon antagligen inte har blivit skött ordentligt och hade flera lager av gamla öms kvar på kroppen.
 
 
Ruby efter ömsning, bara svansen kvar.
 
Detta är Link i början, han gapar för att varna att ni inte ska komma nära för då biter han.
 
Link blir dock glad och lugn när han får ligga och bada i varmt skönt vatten.
 
Vår sista nya tillskott är Svea <3
Hon är absolut den spralligaste och nyfiknaste ödlan som vi har, och är även hon en skäggagam som lever mest på kackerlackor eller maskrosor som är favoriten, finns inget stopp i denna lilla hon kan nog allt äta ihjäl sig om hon bara fick.
 
 
 
Svea och Ruby lever i samma terrarie och trivs bra ihop. Dock måste jag/vi mata dem var för sig annars får Ruby ingen mat för Svea äter allt utan tvekan. =)
 
 
Jag tänkte ni skulle få se lite mer av deras foder och hur de lever så lite bilder runt om kommer här ;)
 
Syrsor finns både bruna och svarta. Ena låter mer och den andra hoppar högre/är snabbare.
 
Kackerlackor ;)
 
 
Kackerlack bebisar som jag rensar ur för att kunna mata med, läggs i godis lådor
 
 
 
 
 
Här bor Svea och Ruby 150*100*60cm
 
 
Link bor här
 
 
 
 
Chilli bodde förut här men...
 
har flyttat hit
 
SÅ!
Nu har ni sett lite från våra HÄRLIGA djur <3
 
Erkänn ni är lite sugna på att skaffa ödla själv nu ;)
 
Ha de toppen!